vann hjelpemidler

Det finnes flere hjelpemidler for å oppdage, varsle eller begrense vannlekkasjer. Noen hjelpemidler er rimelige,mens andre kan være forholdsvis dyre. Hva som er dyrt må sammenlignes med hva en vannskade kan koste deg, eller Sameiet!


Vaskemaskin

Sett vibrasjonsdempere under maskinen. Det gør at "saker og ting" i maskinen ikke så lett ristes løs og vibrasjon/lyd blir redusert. Ikke uvanlig at vaskemaskin flytter på seg (glatt/skjevt gulv).


Tørketrommel

Som for vaskemaskin. Er tørketrommel montert oppe på vaskemaskin så bruk vibrasjonsdempere også her.

Tilbehør hos hvitevareleverandører er ofte dyrere enn hos andre forhandlere.Slanger til  vaskemaskin

Det brukes mange forskjellige slangetilkoblinger til vaskemaskin, De fleste er gode, men noen er bedre enn andre. Her er to forskjellige typer:

Denne, eller lignende, er ofte brukt. Svakheten kan være at festeskruen er laget av plast/gummi/nylon. Skrur du til for hardt (eller stadig skrur til i tidens løp) kan det oppstå sprekker i materialet. Det du skulle ha gjort, når du så noen drypp, var å skifte pakning. Selve slangen regnes som rimelig sikker. Også vinkelstykket regnes som sikker.


Denne typen regnes for å være den sikreste. Festeskruene er av metall, og vinkelstykket er av metall. I tillegg er slagen beskyttet av en metallstrømpe. Den er litt dyrere enn den andre, men......

Vannstopper 

Det er installert vannstopper i alle leiligheter. En sensor under kjøkkenbenken, en på badet og en i rommet der hvor varmvannstanken

står. Sensor i kjøkkenbenken og på badet har batteri som må skiftes en gang per år. Selve stengeventilen er montert i "vannskapet".

I tillegg har du en fjernkontroll som kan brukes til å stenge/åpne vanntilførselen inn til leiligheten.Se en video om vannstopper?  Fra IF.no Se her....(31 MB),  En annen video om lekkasjestopperen PIE fra O Berge AS, se her....(16 MB)