vann hjelpemidler

Sameiet Gangdalen 47-61

org.nr: 990 299 358

Gangdalslia 51, 4618 Kristiansand_________________________________________________________________________________________

Vann, hjelpemidler

Det finnes flere hjelpemidler for å oppdage, varsle eller begrense vannlekkasjer. Noen hjelpemidler er rimelige,mens andre kan være forholdsvis dyre. Hva som er dyrt må sammenlignes med hva en vannskade kan koste deg, eller Sameiet!


Vaskemaskin

Sett vibrasjonsdempere under maskinen. Det gør at "saker og ting" i maskinen ikke så lett ristes løs og vibrasjon/lyd blir redusert. Ikke uvanlig at vaskemaskin flytter på seg (glatt/skjevt gulv).


Tørketrommel

Som for vaskemaskin. Er tørketrommel montert oppe på vaskemaskin så bruk vibrasjonsdempere også her.

Tilbehør hos hvitevareleverandører er ofte dyrere enn hos andre forhandlere.


Slanger til  vaskemaskin

Det brukes mange forskjellige slangetilkoblinger til vaskemaskin, De fleste er gode, men noen er bedre enn andre. Her er to forskjellige typer:


Denne, eller lignende, er ofte brukt. Svakheten kan være at festeskruen er laget av plast/gummi/nylon. Skrur du til for hardt (eller stadig skrur til i tidens løp) kan det oppstå sprekker i materialet. Det du skulle ha gjort, når du så noen drypp, var å skifte pakning. Selve slangen regnes som rimelig sikker. Også vinkelstykket regnes som sikker.


Denne typen regnes for å være den sikreste. Festeskruene er av metall, og vinkelstykket er av metall. I tillegg er slagen beskyttet av en metallstrømpe. Den er litt dyrere enn den andre, men......
Oppvaskmaskin

Vuder å kjøpe en oppvaskemaskin med vannsikring/vannstopp når du må skifte maskin. Før det kan du vurdere om det er mulig å montere et dryppbrett/matte. Flere typer finnes på markedet, her ser du et dryppbrett.

Brettet kan være laget av plastikk, og er ment plassert under oppvaskmaskinen, eller vaskemaskin for den saks skyld.  Hensikten er at vann skal samles opp og deretter komme til syne på fremsiden slik at en får et tidlig varsel. Prisen for et dryppbrett er ca. kr. 70.- Sjekk at  et slikt brett passer, eller om det er mulig å plassere på en fornuftig måte før du kjøper.


Tilbehør hos hvitevareleverandører er ofte dyrere enn hos andre forhandlere.Vannvarsler/vannalarm

Ja, noen kan se ut som en røykvarsler! Og de koster ikke mere heller! Disse er batteridrevet, og de varsler når vannet treffer en sensor. Egnet sted å plassere er på gulvet (der vannet først vil samle seg). Vurder hvilke rom eller hvilket sted som kan være mest utsatt (koste mest hvis lekkasje oppstår).  Ikke påregn at naboer vil reagere, men du/dere får i alle fall et varsel som kan høres når dere er hjemme. De koster fra kr. 80,- til kr. 160,-,


Det finnes også lekkasjealarmer, men så lenge de ikke sender varsel utenfor leiligheten så er de i realiteten ikke noe annet enn en vannalarm som ovenfor, selv om en lekkasjealarm kan ha flere følere/sensorer. Prisene varierer fra 450-800.


Vannalarm/lekkasjevarsler (Mover)

Løsningen består av en GSM-enhet (her montert på veggen) og en sensor som plasseres der hvor vannet først vil samles.. Når vannet treffer sensoren sendes det en SMS til et nummer (som du bestemmer). Lengden på kabelen er ca 5 m. GSM-enheten bruker batteri - nok et batteri å kontrollere/bytte 1. desember? Nei, du får et SMS-varsel.

Med lekkasjevarsleren kommer det et SIM-kort og et eget abonnement fra Telenor, som koster ca 60 kroner pr måned, 30 SMS-varslinger er inkludert (overskridelse medfører et gebyr). Pris ca kr 1000,-

Det er mulig at varsleren ikke lenger er til salgs (sjekk med eks mpx.no).

En annen vannalarm/lekkasjevarsler (Danbit Alarm-Aqua)


Systemet er omtrent som Mover, men du kan ha flere sensorer tilkoblet. Det finnes mulighet for at flere personer kan bli varslet, eksempelvis din gode nabo, når du er på en deilig ferie i syden. Batteribackup finnes i fall strømmen skulle gå. Enheten kan kobles til en PC for programmering.  En abonnementsløsning til SIM-kortet kreves.


Veiledende pris er/var 2.185 danske kroner, pluss moms. Sjekk med danbit.dk

Har ikke funnet en norsk forhandler.En annen vannalarm/lekkasjevarsler/vannstopper (Waterquard/NRL Stoppen)•Systemet bruker trådløse sensorer som vil registrere og varsle vannlekkasjer.

•Dørbryteren kommuniserer med senderne trådløst via RF (radio frekvens). Rekkevidden for RF-signalene under gunstige forhold er 2-300 m i fri sikt, og 50 m innendørs, men kan variere avhengig av en rekke faktorer.

•Trådløse sensorer sjekker for lekkasjer hvert 10. sekund med innebygde følere, eller med sensortip som er påmontert sensoren.

•Waterguard registrerer raskt en vannlekkasje og magnetventilen stenges automatisk.

•Installasjonen inngår som premiereduserende tiltak hos forsikringsselskapene.

•Tilrettelagt for oppkobling mot boligalarm.

Mange fleksible løsninger, men anbefaler en prat med rørlegger. Pris ca  kr 7-9000,- for et avansert opplegg. En midre pakke vil koste kr 2-5000.  Se waterguard.no


En annen vannalarm/lekkasjevarsler/vannstopper (Vannstoppen)


Klikk på bildet.

Ingen varsling til telefon (vannet skal bli stoppet).

Kr. 3895

Medlem av Huseiernes Landsforbund:  kr. 3250

Kampanjepris, 10% på rørlegger


Leverandør sier at IF gir deg 15% sikkerhetsrabatt på boligforsikringen.

Se m.vb.noSe en video om vannstopper?  Fra IF.no Se her....(31 MB),  En annen video om lekkasjestopperen PIE fra O Berge AS, se her....(16 MB)


Det er mange hjelpemidler. Noen koster en del, andre koster mindre. En vannvarsler tømmer ikke lommeboka.